Marmer voor een exclusief buitenontwerp

Marmeren tegels vallen op tussen de natuurstenen voor buiten door hun exclusieve maar tegelijkertijd onopvallende uitstraling. Uniek en luxueus, deze tegels voegen een tijdloze charme toe aan elk terras door hun afwerking en kleurenschema.
Het karakteristieke marmer wordt uitgedrukt door de vaak matte oppervlaktebehandeling die bijzonder expressief is. Deze marmeren tegels zijn perfect voor individueel terrasontwerp met klasse.

SKY BLUE marmer geeft uw terras een betoverende sfeer in combinatie met mooie beplanting. Met zijn duurzame en solide structuur is het een juweel voor uw binnen- en buitenruimtes. Sky Blue brengt de elegantie van marmer tor zijn recht.

BLUESTONE marmer heeft een mooie donker grijsblauwe kleur, en komt vooral op balkons en rondom zwembaden enorm tot zijn recht. Het het eventueel op wildverband te leggen geeft het uw ruimte een ruimtelijker effect met sfeer.

Mediterrane flair en de magie van de klassieke, Italiaanse stijl: helder marmer met zijn elegante witte tot romige tonen maakt uw buitenruimte stralend. In tegenstelling tot het mediterrane travertin lijkt het niet rustiek, maar nobel en tijdloos. Marmeren tegels zijn al sinds de oudheid een statussymbool en sieren talloze prestigieuze gebouwen over de hele wereld. Maar marmer kan ook modern en individueel zijn. Afhankelijk van de oppervlaktebehandeling, zullen de kleur en het marmer de steen in een andere scène plaatsen. Hier gaat het unieke marmer van de steen niet verloren. Lees hier meer over effecten, ontwerp ideeën en praktische kennis zoals het leggen en schoonmaken van marmeren terrastegels van BESTSTEIN!

Marmer - elegantie en glans!

Nomen est omen: "marmer" komt uit het Grieks en staat voor "glimmend". Dit komt door de kristallijne aard van de rots, die de steen zijn unieke uitstraling geeft met een gepolijst oppervlak.
Voor buitengebruik worden marmeren tegels echter vaker aangeboden met gesneden of trommelbewerking, omdat ze meer zekerheid bieden in regen en dergelijke dan de gepolijste tegenhanger. De marmeren tegels, SKY BLUE en BLUESTONE van BESTSTEIN hebben een getrommeld oppervlak, en niet alleen een antislipeffect, maar ook een matte, hoogwaardige glans die bij klassiek en modern kan worden gecombineerd.

Marmeren tegels - de luxe vloer voor een exclusief terras

Marmer, wellicht het meest bekend om het Carrara-materiaal, werd in de oude wereld gebruikt door beeldhouwers die kostbare beelden, fonteinen of heilige sculpturen maakten van dit waardevolle materiaal. Binnenshuis staat marmer bekend om zijn toepassing in ruime entreehallen of in combinatie met dure meubels in klassieke stijl. Dit materiaal wordt als exclusief beschouwd en wordt voornamelijk gebruikt in huis als marmeren tegels, trappen, vensterbanken of keukenbladen. Het ondoordringbare en gemakkelijk te reinigen oppervlak maakt het niet alleen aantrekkelijk als steen voor het interieur, maar ook voor terrassen.

Marmeren tegels bieden vele voordelen wanneer ze worden gebruikt voor

1. Esthetische uitstraling: Marmer biedt een luxe en elegante uitstraling. Met zijn natuurlijke patronen, verschillende kleuropties en unieke textuur voegt marmeren tegels een verfijnde sfeer toe aan elk terras of tuin. Marmeren tegels zorgen voor een stijlvolle touch en creëren een visueel indrukwekkende atmosfeer.

2. Duurzaamheid: Marmer is een duurzaam materiaal dat lang meegaat. Het heeft een hoge dichtheid en een harde structuur, wat bijdraagt aan de duurzaamheid ervan. Het biedt een solide oppervlak dat bestand is tegen intensief gebruik op terrassen en in tuinen. De duurzaamheid van marmer zorgt ervoor dat het zijn esthetische kenmerken vele jaren behoudt.

3. Gemakkelijk schoon te maken: Marmer heeft een glad en glanzend oppervlak, wat het schoonmaken ervan vergemakkelijkt. Stof, vuil of vlekken kunnen gemakkelijk van marmeren tegels worden afgeveegd. Vloeistoffen dringen niet door in het oppervlak van marmer en kunnen snel worden gereinigd. Dit zorgt ervoor dat uw terras of tuin er schoon en netjes uitziet.

4. Weerbestendigheid: Marmeren tegels zijn speciaal behandeld om bestand te zijn tegen buitengebruik en verschillende weersomstandigheden. Deze behandelingen zorgen ervoor dat marmer bestand is tegen bevriezing, condensatie en andere weersomstandigheden. Daarom zijn marmeren tegels een geschikte keuze voor langdurig gebruik op terrassen en in tuinen.

 

5. Toegevoegde waarde: Marmer wordt beschouwd als een hoogwaardig en luxueus materiaal. Het gebruik van marmeren tegels op uw terras of in uw tuin kan de waarde van uw woning verhogen. Het opvallende en indrukwekkende uiterlijk van marmer kan de aantrekkingskracht en charme van een woning vergroten.

6. Diverse toepassingsmogelijkh

Marmeren tegels kunnen niet alleen op terrassen en in tuinen worden gebruikt, maar ook bij zwembaden, buitenzitgedeeltes of wandelpaden. Met verschillende beschikbare maten en vormen kunnen marmeren tegels worden aangepast aan diverse ontwerpeisen en smaken.

Marmeren tegels bieden dus verschillende voordelen wanneer ze worden gebruikt op terrassen en in tuinen. Met hun esthetische uitstraling, duurzaamheid, gemakkelijke reiniging, weerbestendigheid, toegevoegde waarde en diverse toepassingsmogelijkheden zorgen marmeren tegels voor een luxueuze en hoogwaardige ervaring op uw terras of in uw tuin.

Verzorging en reiniging van marmeren tegels

Het is niet waar dat marmeren tegels een last zijn als het gaat om zorg! Iedereen die rekening houdt met een paar dingen in de dagelijkse leven zal lang genie

ten van zijn marmeren vloer of marmeren trap.

Hier zijn een paar tips voor verzorging en marmerreiniging:

  1. Reiniging is heel eenvoudig: in de regel is het voldoende om de vloer te vegen of eenvoudig met schoon water te vegen.
  2. Extra bescherming met een bij de steen passende impregnatie maakt het nog eenvoudiger: waarom? Dit maakt de steen vuilafstotend, zodat vloeistoffen bijna van het oppervlak rollen en gemakkelijk kunnen worden afgeveegd.
  3. Gebruik een mild schoonmaakmiddel en vermijd scherpe of sterke schurende middelen.

Veelgestelde vragen en interessante feiten

Marmeren tegels behoren tot de bestsellers in ons assortiment. Hier zijn enkele typische vragen over deze tegels.

Moet getrommeld marmer worden verzegeld?

Getrommeld marmer is ideaal voor badkamers als het correct wordt geïnstalleerd. Als algemene regel geldt dat u het niet af hoeft te dichten. Dus je kunt het verzegelen, maar het is niet echt nodig omdat het risico op vlekken zo klein is. Voegmiddel kan echter water absorberen en na verloop van tijd afbreken, dus het is zinvol om voeglijnen af te dichten.

Wat is getrommeld marmer?

Getrommeld marmer is een steen die is "getrommeld" om een antieke, versleten en natuurlijke uitstraling te creëren.

Travertin of marmer - waar zit het verschil?

Beide zijn kalkstenen - maar het grote verschil ligt in de structuur en verwerkingsopties. Travertin wordt gekenmerkt door de rotsachtige poriën, terwijl voor marmer een vrij bewolkte structuur typisch is.