Gratis verzending

Marmer voor een nobel buitenontwerp

 

Marmeren platen vallen op tussen de natuurstenen voor buiten door hun nobele en tegelijkertijd onopvallende uitstraling. Uniek en luxueus, deze tegels voegen een tijdloze charme toe aan elk terras door hun afwerking en kleurenschema.
Het karakteristieke marmer wordt uitgedrukt door de vaak matte oppervlaktebehandeling die bijzonder expressief is. Deze marmeren platen zijn perfect voor individueel terrasontwerp met klasse.

Vooral Sky Blue geeft de grote terras  een betoverende sfeer en wordt vooral als marmer gebruikt door respectabele planten en in historische buitenshuis. Met zijn duurzame en solide structuur is het hard nodig in binnen- en buitenruimtes. Het brengt de elegantie van marmer naar de plaats  waar het wordt toegepast.

Blue Stone wordt gebruikt met zijn donker grijsblauwe kleur, vooral op balkons en als vloerbedekking voor zwembaden en terreinen. Hij vertegenwoordigt de stilte en heeft een zeer grote schaal van gebruik dankzij het vertrouwen en de kalmte die hij de ziel geeft. Wanneer kamers voldoen aan de kwaliteit en elegantie van marmer dankzij de Bluestone, verrijkt het deze ruimte en daarom is deze steen onmisbaar.

 

Mediterrane flair en de magie van de klassieke, Italiaanse stijl: helder marmer met zijn nobele witte tot romige tonen maakt uw buitenruimte stralend. In tegenstelling tot het mediterrane travertijn lijkt het niet rustiek, maar nobel en tijdloos. Marmeren platen zijn al sinds de oudheid een statussymbool en sieren talloze prestigieuze gebouwen over de hele wereld. Maar marmer kan ook modern en individueel zijn. Afhankelijk van de oppervlaktebehandeling, zullen de kleur en het marmer de steen in een andere scène plaatsen. Hier gaat het unieke marmer van de steen niet verloren. Lees hier meer over effecten, ontwerpideeën en praktische kennis zoals het leggen en schoonmaken van marmeren terrasplaten!

Marmer: elegantie en glans!

Nomen est omen: "marmer" komt uit het Grieks en staat voor "glimmend". Dit komt door de kristallijne aard van de rots, die de steen zijn unieke uitstraling geeft met een gepolijst oppervlak.
Voor de buitenkant worden marmeren platen echter vaker aangeboden met gesneden of trommelbewerking, omdat ze meer zekerheid bieden in regen en dergelijke dan de gepolijste tegenhanger. De marmeren platen skyblue en blustone van Beststein hebben een getrommeld oppervlak, en niet alleen een antislipeffect, maar ook een matte, hoogwaardige glans die klassiek en modern kan worden gecombineerd.

Marmeren platen - de luxe vloer voor een exclusief terras

Marmer, misschien het best bekend om zijn materiaal uit Carrara, werd in de oude wereld gebruikt door beeldhouwers die beelden, fonteinen of heilige sculpturen maakten van het kostbare materiaal. In het interieur is marmer bekend in ruime entreehallen of in combinatie met dure meubels in klassieke stijl. Het materiaal wordt als exclusief beschouwd en wordt voornamelijk in huis gebruikt als marmeren tegels, trappen, vensterbanken of keukenblad. Marmeren bladen op het terras komen minder vaak voor. De redenen hiervoor zijn waarschijnlijk dat de platen iets duurder zijn dan andere terrasoverkappingen en dat niet elk marmer vorstbestendig is. Alle terrasgevels zijn afgewerkt aangeboden, zijn vorstbestendig. Bij de keuze van het juiste soort marmer voor het terras moet worden verduidelijkt met de natuursteenhandelaren, of de aangeboden marmeren platen vorstbestendig zijn. Het ondoordringbare en gemakkelijk te reinigen oppervlak maakt het niet alleen een aantrekkelijke steen voor het interieur, maar ook voor het terras.

Verzorging en reiniging van marmeren tegels

Het is niet waar dat marmeren tegels een last zijn als het gaat om zorg! Iedereen die rekening houdt met een paar dingen in de dagelijkse zorg heeft lang genoten van zijn marmeren vloer of marmeren trap.

Hier zijn een paar tips voor verzorging en marmerreiniging:

  1. Reiniging is heel eenvoudig: in de regel is het voldoende om de vloer te vegen of eenvoudig met schoon water te vegen.
  2. Extra bescherming met een bij de steen passende impregnatie maakt het nog eenvoudiger: waarom? Dit maakt de steen vuilafstotend, zodat vloeistoffen bijna van het oppervlak rollen en gemakkelijk kunnen worden afgeveegd.
  3. Gebruik een mild schoonmaakmiddel en vermijd scherpe of sterke schurende middelen.

Marmer voor buitengebruik

U kunt ook marmeren producten buitenshuis gebruiken. We kiezen knikkers die bestand zijn tegen koude weersomstandigheden. Onze knikkers bieden ideale oplossingen voor tuinen, zwembaden en terrassen.

Prijsvoordelen door online handelen

Leuke tegel voor veel geld? Degenen die slim vergelijken in de handel in natuursteen, kunnen ook geld besparen bij het kopen van marmer voor gebruik binnenshuis. Vooral online onderzoek bevordert verrassing, omdat online retailers aanzienlijke besparingen kunnen realiseren in logistiek en co die direct aan hun klanten kunnen worden doorgegeven. Dit kan leiden tot prijsvoordelen tot 30% in vergelijking met lokale gespecialiseerde bedrijven

Veelgestelde vragen en interessante feiten

Marmeren tegels behoren tot de bestsellers in ons assortiment. Hier zijn enkele typische vragen over deze tegels.

Moet getrommeld marmer worden verzegeld?

Getrommeld marmer is geweldig voor de douche als het correct wordt geïnstalleerd. Als algemene regel geldt dat u het niet af hoeft te dichten. Dus je kunt het verzegelen, maar het is niet echt nodig omdat het risico op vlekken zo klein is. Grout kan echter water absorberen en na verloop van tijd afbreken, dus het is zinvol om groutlijnen af te dichten.

Wat is getrommeld marmer?

Getrommeld marmer is steen die is "getrommeld" om een antieke, versleten en natuurlijke uitstraling te creëren.

Travertijn of marmer - waar zit het verschil?

Beide zijn kalkstenen - maar het grote verschil ligt in de structuur en verwerkingsopties. Travertijn wordt gekenmerkt door de rotsachtige poriën, terwijl voor marmer een vrij bewolkte structuur typisch is.