Gratis verzending

Marmer voor een exclusief buitenontwerp

Marmeren tegels vallen op tussen de natuurstenen voor buiten door hun exclusieve maar tegelijkertijd onopvallende uitstraling. Uniek en luxueus, deze tegels voegen een tijdloze charme toe aan elk terras door hun afwerking en kleurenschema.
Het karakteristieke marmer wordt uitgedrukt door de vaak matte oppervlaktebehandeling die bijzonder expressief is. Deze marmeren tegels zijn perfect voor individueel terrasontwerp met klasse.

SKY BLUE marmer geeft uw terras een betoverende sfeer in combinatie met mooie beplanting. Met zijn duurzame en solide structuur is het een juweel voor uw binnen- en buitenruimtes. Sky Blue brengt de elegantie van marmer tor zijn recht.

BLUESTONE marmer heeft een mooie donker grijsblauwe kleur, en komt vooral op balkons en rondom zwembaden enorm tot zijn recht. Het het eventueel op wildverband te leggen geeft het uw ruimte een ruimtelijker effect met sfeer.

Mediterrane flair en de magie van de klassieke, Italiaanse stijl: helder marmer met zijn elegante witte tot romige tonen maakt uw buitenruimte stralend. In tegenstelling tot het mediterrane travertin lijkt het niet rustiek, maar nobel en tijdloos. Marmeren tegels zijn al sinds de oudheid een statussymbool en sieren talloze prestigieuze gebouwen over de hele wereld. Maar marmer kan ook modern en individueel zijn. Afhankelijk van de oppervlaktebehandeling, zullen de kleur en het marmer de steen in een andere scène plaatsen. Hier gaat het unieke marmer van de steen niet verloren. Lees hier meer over effecten, ontwerp ideeën en praktische kennis zoals het leggen en schoonmaken van marmeren terrastegels van BESTSTEIN!

Marmer - elegantie en glans!

Nomen est omen: "marmer" komt uit het Grieks en staat voor "glimmend". Dit komt door de kristallijne aard van de rots, die de steen zijn unieke uitstraling geeft met een gepolijst oppervlak.
Voor buitengebruik worden marmeren tegels echter vaker aangeboden met gesneden of trommelbewerking, omdat ze meer zekerheid bieden in regen en dergelijke dan de gepolijste tegenhanger. De marmeren tegels, SKY BLUE en BLUESTONE van BESTSTEIN hebben een getrommeld oppervlak, en niet alleen een antislipeffect, maar ook een matte, hoogwaardige glans die bij klassiek en modern kan worden gecombineerd.

Marmeren tegels - de luxe vloer voor een exclusief terras

Marmer, misschien het best bekend om zijn materiaal uit Carrara, werd in de oude wereld gebruikt door beeldhouwers die beelden, fonteinen of heilige sculpturen maakten van het kostbare materiaal. In het interieur is marmer bekend in ruime entreehallen of in combinatie met dure meubels in klassieke stijl. Het materiaal wordt als exclusief beschouwd en wordt voornamelijk in huis gebruikt als marmeren tegels, trappen, vensterbanken of keukenblad. Marmeren tegels op het terras komen minder vaak voor. De redenen hiervoor zijn waarschijnlijk dat de tegels iets duurder zijn dan andere terrastegels en dat niet elk marmer vorstbestendig is. Vooral als er (regen)water op komt dan moet u navragen of de tegel die u kiest vorstbestendig is. Het ondoordringbare en gemakkelijk te reinigen oppervlak maakt het niet alleen een aantrekkelijke steen voor het interieur, maar ook voor het terras.

Verzorging en reiniging van marmeren tegels

Het is niet waar dat marmeren tegels een last zijn als het gaat om zorg! Iedereen die rekening houdt met een paar dingen in de dagelijkse leven zal lang genie

ten van zijn marmeren vloer of marmeren trap.

Hier zijn een paar tips voor verzorging en marmerreiniging:

  1. Reiniging is heel eenvoudig: in de regel is het voldoende om de vloer te vegen of eenvoudig met schoon water te vegen.
  2. Extra bescherming met een bij de steen passende impregnatie maakt het nog eenvoudiger: waarom? Dit maakt de steen vuilafstotend, zodat vloeistoffen bijna van het oppervlak rollen en gemakkelijk kunnen worden afgeveegd.
  3. Gebruik een mild schoonmaakmiddel en vermijd scherpe of sterke schurende middelen.

Veelgestelde vragen en interessante feiten

Marmeren tegels behoren tot de bestsellers in ons assortiment. Hier zijn enkele typische vragen over deze tegels.

Moet getrommeld marmer worden verzegeld?

Getrommeld marmer is ideaal voor badkamers als het correct wordt geïnstalleerd. Als algemene regel geldt dat u het niet af hoeft te dichten. Dus je kunt het verzegelen, maar het is niet echt nodig omdat het risico op vlekken zo klein is. Voegmiddel kan echter water absorberen en na verloop van tijd afbreken, dus het is zinvol om voeglijnen af te dichten.

Wat is getrommeld marmer?

Getrommeld marmer is een steen die is "getrommeld" om een antieke, versleten en natuurlijke uitstraling te creëren.

Travertin of marmer - waar zit het verschil?

Beide zijn kalkstenen - maar het grote verschil ligt in de structuur en verwerkingsopties. Travertin wordt gekenmerkt door de rotsachtige poriën, terwijl voor marmer een vrij bewolkte structuur typisch is.