Home » TERRASTEGELS » Travertin

Travertijn - vorstbestendig en gemakkelijk te verzorgen

Travertijnen terrastegels voor buitenontwerp zijn er voor het leven. Warme kleuren in lichte en donkere natuurlijke tinten, een fluweelachtig oppervlak en de typische, speelse poriestructuur maken uw terras het centrum van warme zomerdagen. Met terrastegels van travertijn heb je geen grenzen in het ontwerp van je buitenruimte: een moderne, elegante toets is net zo mogelijk als een snufje vredig plattelandsleven of een mediterrane vakantie flair. Onze ervaring toont de vele mogelijkheden voor een travertijnterras.

Classic Light Travertijn is een 100% natuurlijke en duurzame steen, die binnen en buiten de voorkeur verdient. Dankzij zijn eigen kleur straalt het rust en gezelligheid uit. Het kan worden gebruikt in de tuin, op het terras, aan de rand van zwembaden en voor open haarden en is gekozen omdat het de ruimte verrijkt waarin het zich bevindt.

 


Classic travertijn is een zeer geprefereerd product dankzij het gemak van reiniging en gebruik. Klassiek travertijn onderscheidt zich door zijn natuurlijkheid en elegantie vanwege de middenkleur. Met zijn lichte tot walnootbruine natuurlijke tinten en de karakteristieke nerven ademen de travertijn terrastegels een landhuis-flair zoals die van een prentenboek.

De rustieke uitstraling en warmte maken de Travertijn Noce iets speciaals. De verschillende nuances van de travertijnen tegels in bruinachtige tinten creëren een natuurlijke sfeer op uw terras. De getrommelde afwerking versterkt het rustieke effect, maar zonder de typische elegantie van een travertijn op te geven.

Silver travertijn geeft de kamer een stijlvolle uitstraling en is een van de meest geprefereerde natuurstenen voor de vloer. Silver Travertijn staat als een steen met een symbool van elegantie en waardigheid, dus het is onmisbaar voor degenen die alleen voor kwaliteit gaan.

Wanneer de dagen langer worden en de zon schijnt, is er niets beters dan in alle rust genieten van de eerste zonnestralen op een natuurstenen terras. Je hebt er altijd van gedroomd om er een te hebben, maar je bent nog steeds op zoek naar je favoriete natuursteen? Ontdek de kwaliteiten en kwaliteiten van onze zeven travertijnplaten. In deze categorie heeft u keuze in overvloed!

Robuuste en antislip platen

Alle travertijnen platen die Beststein aanbiedt, hebben een dikte van 3 cm en zijn professioneel gelegde vorstbestendige natuurstenen. Leg de natuursteen los op steenslag en zorg ervoor dat regen en smeltwater ongehinderd kunnen wegvloeien. Houd een gradiënt van minimaal 3%. Ze trotseren vele vorst-dooi veranderingen in de moeilijkste winter zonder te bevriezen. Dus in het voorjaar heeft u geen onaangename verrassingen op uw terras. Dankzij hun oppervlakteafwerking zijn de travertijnen natuurlijk antislip, ongeacht of ze getrommeld of geschuurd zijn. Ze zorgen voor de nodige veiligheid in het zwembad of op het terras als het regent.

Travertijnplaten: welke kleuren zijn er?

Vaak is de kleur van de travertijn een van de belangrijkste selectiecriteria. Er zijn heldere en donkere travertijnen, sommige zijn homogeen helder en donker, andere fascineren alleen door hun contrasterende kleurenspel. Stonenaturelle biedt een bijzonder grote selectie travertijn, in het assortiment vindt u het complete travertijnkleurenpalet, wat betekent van lichtbeige en fijne poriën tot een zeer levendig spel van kleuren en poriën of zelfs speciale functies zoals travertijn in houtlook, zilvergrijs en zelfs goudgeel.


Toepassingsvoorbeelden: travertin panelen voor muren, looppaden en meer

Vooral in het tuinontwerp worden Travertijn-platen steeds weer in verschillende vormen gebruikt om de zeer persoonlijke buitenwoonkamer te perfectioneren. Formaatplaten (natuurstenen platen met een vast formaat) zijn niet alleen populair voor geometrische legpatronen of gewoon bestratingsplaten van natuursteen, maar ook ingangsgebieden en grenzen (bijvoorbeeld als een muur) zijn vaak gemaakt van natuursteen. Zo kan een harmonieuze grens tussen het groen van de tuin en het terras worden gemaakt. Om muren er massiever uit te laten zien, worden travertijnpanelen ook vaak gebruikt als wandbekleding of wandbekledingspanelen. Wie bedden en gazons wil afbakenen, kan dit doen met travertijnplaten. Over het algemeen nodigt natuursteen ook uit tot creativiteit bij het ontwerp van de tuin: oases van rust in de tuin, ronde bogen of, in sommige gevallen, hele buitendouches, die ingewikkeld zijn gemaakt van natuursteenplaten, versieren steeds meer tuinen.

Verzorging en reiniging van travertijnplaten

Het schoonmaken van travertijn is ook geen raketwetenschap. Aangezien travertijn zoals marmer, kalksteen of dolomiet tot de familie van kalksteen behoort, moet worden afgezien van schurende en zure reinigings- en verzorgingsproducten. Alles wat nodig is, is; zuiver water, milde zeep, in de handel verkrijgbare neutrale reinigingsmiddelen of vloerverzorgingsproducten. En zelfs als het na een lange winter verleidelijk eenvoudig en gemakkelijk lijkt: houdt u uw handen beter af van een hogedrukreiniger. Reiniging is in principe mogelijk, maar als de waterdruk te hoog is, kan de steenstructuur worden beschadigd. Resultaat: Door het opruwen hoopt vuil zich gemakkelijker op, waardoor je vaker een beroep moet doen op de hogedrukreiniger, wat leidt tot een vicieuze cirkel. Gebruik zachte borstels en bezems om uw natuurstenen terras schoon te maken.

Modern of rustiek: welke look moet het travertijnterras hebben?

Modern of rustiek: welke look moet het travertijnterras hebben?
Net als de travertijnen tegels voor het interieur, zijn er ook twee varianten van de oppervlaktebehandeling voor het terras. Vijf van onze travertijnplaten hebben getrommelde randen en de andere twee hebben een geschuurd oppervlak. De getrommelde afwerking creëert een rustieke en natuurlijke sfeer. Deze eigenschappen zijn te vinden op de volgende travertijnen platen: Classic, Classic Light, Noce en Zilver. Deze stenen zijn bijzonder geschikt voor een landelijke stijl. Aan de andere kant is de grondafwerking dankzij de gezaagde randen moderner, zoals het geval is met de travertijnen platen Natural en Perfeckt Line. De beschikbare formaten van je favoriete steen zijn te vinden op de productpagina's!

Het leggen en verzorgen van uw travertijnen platen

De hoge dimensionale nauwkeurigheid van onze travertijnplaten vergemakkelijkt hun installatie. Beststein beveelt aan om de platen tijdens de installatie te impregneren. De impregnatie beschermt de steen tegen de vlekken van het dagelijks leven en vergemakkelijkt het reinigen. Uw travertijnplaten blijven zeer lang hun oorspronkelijke glans behouden.

Een 100% beveiligde bestelling

Bij Beststein worden de goederen gecontroleerd op hun kwaliteit voordat ze worden verpakt en verzonden. We garanderen ook de hoogste beveiliging op het gebied van online betaling. Wij kunnen de goederen bij u afleveren en voor uw huis lossen. Als u vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen via e-mail of telefoon. We helpen u graag verder!

Prijsvoordelen door online handelen

Leuke tegel voor duur geld? Degenen die slim vergelijken in de handel in natuursteen , kunnen ook geld besparen bij het kopen van travertijn voor gebruik binnenshuis. Vooral online onderzoek bevordert verrassing, omdat online retailers aanzienlijke besparingen kunnen realiseren in logistiek en co. die direct aan hun klanten kunnen worden doorgegeven. Dit kan leiden tot prijsvoordelen tot 30% in vergelijking met lokale gespecialiseerde bedrijven.

Travertin tegels leggen: hoe het werkt!

Heb je een voorliefde voor het maken van je eigen dingen en voel je je zelfverzekerd in je vak? Leg zelf je vloertegels en wandtegels! Als u het mediterrane effect van de stenen vloer wilt benadrukken, dan kan dat met het populaire legpatroon Romaans Verband. Waarom? Het effect doet het: het patroon bestaat traditioneel uit vier verschillende formaten, die samen een geavanceerd patroon vormen. Als legmethode bevelen we bij Beststein over het algemeen de zogenaamde "gecombineerde methode" ("buttering floating") aan om luchtzakken en holtes tijdens de installatie te voorkomen en de best mogelijke tractie te bereiken. Een goede voorbereiding is hier van fundamenteel belang.

Als u hebt gekozen voor travertijnoptiek en graag porseleinen tegels wilt leggen, raden we het gecombineerde proces aan. Hierbij wordt de dekvloer en de achterkant van de tegel gecoat met tegellijm waardoor een betere grip wordt bereikt.

Overigens: afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en smaak kun je natuurlijk ook travertijnen tegels in andere legpatronen leggen en zo individuele accenten op de vloer en muur aanbrengen.

 

Algemene tips voor het leggen van travertijnpanelen

 

Of u nu los of vast met mortel legt, u moet altijd op deze punten letten.

  1. Meng je travertijnplaten. Voor een harmonieus kleurenspel raden we aan om de dozen op proef te openen en de panelen te leggen. Als een natuurlijk product is elke travertijn-plaat een uniek stuk. Om het karakter van de natuursteen op het gelegde oppervlak te benadrukken, kan voorsortering de koers voor het ontwerp bepalen.
  2. Voldoende helling: voor regenwater kan smeltwater van ijs en sneeuw goed lopen, let op het terrasontwerp op een helling van 2-3% van het terras naar de tuin.
  3. Vergeet de waterafvoer niet: in het geval van een grindbasis sijpelt het water erdoorheen en komt het in de grond. Voor een betonnen plaat of ander vast terras hebt u een afvoersysteem nodig, zoals een drainagemat.

.

FAQ: Travertijnplaten

 

Zijn travertijnplaten vorstbestendig? Hoe zit het met de poriën in de vorst?

Maak je geen zorgen over grote poriën bij koude temperaturen: alle travertijnpanelen bij Beststein zijn vorstbestendig wanneer ze correct worden gelegd (ongebonden leggen op steenslag met een helling van 3% zodat water ongehinderd kan wegvloeien). Lees hier meer over in ons tijdschriftartikel over "Vorstbescherming in natuursteen".

Wat is antiek marmer?

Klinkt als marmer, maar niet strikt genomen: hier hebben we het met een verzamelnaam voor antieke bewerkte natuurstenen (marmer, kalksteen en travertijn). Het oppervlak en de randen zijn opzettelijk antiek, verwerkt in een "used look". 

Komt travertijn eigenlijk voor in de natuur?

Ja: er vormen zich momenteel travertijnen in gebieden met actieve vulkanen of post-vulkanische CO2-ontgassing.

Wat is het verschil tussen travertijn en marmer?

Beide behoorden tot de familie van kalkstenen (zoals kalksteen) - het verschil ligt in de structuur en verwerkingsopties. Travertijnplaten worden gekenmerkt door de rotsachtige poriën, terwijl voor marmeren platen een nogal bewolkte structuur typisch is.