Bijpassende travertin natuursteen tegels voor in uw huis

 

Travertin tegels zijn erg populair vanwege hun uiteenlopende effecten. Afhankelijk van de oppervlaktebehandeling ontvouwen ze een heel ander karakter, variërend van mediterraan tot landelijk-rustiek tot klassiek-modern. Travertin is net zo gevarieerd als de natuur zelf. Naast travertin natuursteen, worden porseleinachtige travertin looks steeds populairder. Het maakt niet uit welk materiaal u kiest - met travertin laat u uw ruimtes stralen.

 

Classic Light Travertin is een 100% natuurlijke en duurzame steen, die binnen en buiten de voorkeur krijgt. Dankzij zijn eigen kleur straalt het rust en gezelligheid uit. Het kan worden gebruikt in de keuken, in de badkamer, aan de rand van zwembaden en voor open haarden.

 

Onze Royal Noce travertin collectie is een prachtige tegel, deze heeft een mooie, chique maar vooral authentieke uitstraling. Het is een 100% natuurlijk product dat gemakkelijk in vele binnen ruimtes gebruikt kan worden. Met zijn elegante en nobele houding geeft het uw ruimte kwaliteit en rust en is het een van de producten die het meest geëvolueerd is. Ook kan deze steen in romaans verband gelegd worden.

Light travertin is een soort travertin dat een mooie visuele structuur heeft dankzij de heldere kleur. Light travertin is een 100% natuurlijk product dat de omgeving ruimtelijkheid en elegantie geeft. Het heeft de voorkeur omdat het duurzaam en gemakkelijk te gebruiken is op veel plaatsen zoals de badkamer, in de keuken, op balkons en als wandbekleding. Het is een product dat rust uitstraalt en daarom de voorkeur heeft voor een ieder die van rust en elegantie houdt.

Classic travertin is een zeer geprefereerd product dankzij het gemak van reiniging en gebruik. Op de afbeelding is onze Classic travertin collectie te zien met een getrommelde bewerking. Hierdoor krijgt de steen een verouderde uitstraling. Classic travertin onderscheidt zich door zijn natuurlijke en elegante uitstraling vanwege zijn middenkleur.

Silver travertin geeft uw ruimte een stijlvolle uitstraling en is een van de meest gekozen natuursteen voor de vloer. Silver travertin staat als symbool voor elegantie en waardigheid, dus het is onmisbaar voor degenen die voor kwaliteit gaan. Silver travertin wordt gelegd in romaans verband en is getrommeld.

Travertin Classico is te herkennen aan zijn warme crèmekleurige en beige tinten en duidelijke aders over de steen. Door de vele openingen (poriën) is de steen beter geschikt voor binnenshuis.
Travertin Classico collectie heeft gezaagde, rechte randen en laat zich daardoor makkelijk leggen naar ieders wens.

Light Travertin. Het kleurenschema in fijne crèmekleurige en beige tinten en de semi-glans van deze travertijn laten interieurs glanzen.Dankzij zijn delicate kleurovergangen slaagt hij erin aandacht te trekken zonder de hele kamer te domineren.
De samenstelling van ingetogen exclusiviteit en uitnodigend, warm wonen, maakt deze natuurstenen vloer uniek.

Beige travertin tegels zijn een trendy natuursteen. Maar wat zit er achter deze algemene term? Travertin is verkrijgbaar in vele kleurfacetten, van lichtbeige tot goudbeige tinten tot donkere hazelnoot beige kleuren. De warme beige tinten creëren altijd een aangenaam en natuurlijk gevoel van leven door kleine ruimtes groot te laten lijken en te harmoniseren met vele stijlen. Porselein steengoed wordt ook geproduceerd in natuurlijke optica. BESTSTEIN biedt een tegel in travertinlook. Bovendien kunt u binnen en buiten met travertin vloertegels en een travertin terrastegels ideaal doortrekken zodat u één geheel creëert. Voor binnen zijn de tegels perfect compatibel met vloerverwarming, welke in de winter voor heerlijk warme voeten zorgt. De verzorging is eenvoudig en hoeft maar enkele keer bewerkt te worden met een beschermende impregnatie voor natuursteen!

Getrommeld of gesneden travertin?

Voor de perfecte vloer en het ruimtelijke effect is oppervlaktebehandeling van bijzonder belang naast het kleurenschema. Travertin is in de handel verkrijgbaar in geslepen en getrommelde afwerking. Getrommelde travertin hebben afgeronde randen en open poriën, die gesloten worden wanneer ze binnenshuis worden gelegd en bewust buiten worden opengelaten. Een fijn of grof poriënpatroon kenmerkt ook de steenstructuur en dus de ruimtelijke harmonie. Getrommelde tegels worden meestal gecombineerd met landelijke charme, alpine chique of een rustieke-mediterrane stijl. Vaak worden deze stijlen onderscheiden door het het legpatroon. Degenen aan de andere kant, die de voorkeur geven aan een moderne, eenvoudige en gereduceerde stijl van meubelen, nemen meestal hun toevlucht tot Gezoet & gespachtelt travertijnen, bij voorkeur in rechthoekige formaten.
Voor een kort overzicht nogmaals een checklist bij het kopen van travertijnen tegels:

Travertin tegels: veelzijdig in gebruik

Of het nu in de keuken, de badkamer , de living of in de tuin gelegd wordt, travertin is veelzijdig en kan overal! De beige geven een perfecte  look als vloerbedekking voor zowel kleine als grote ruimtes. Het getrommelde en ruwe grondoppervlak van de natuursteen zijn antislip, en daardoor juist ook uiterst geschikt in de badkamer of andere natte ruimtes;

De keuken is ook een verfijnde ruimte die veel van een vloer vraagt. Al onze travertin tegels zijn uiterst geschikt hiervoor.


Maar travertin kan niet alleen binnenshuis worden gebruikt, maar ook als terras of tuinpad, beige travertijn is verkrijgbaar in vele formaten en oppervlakken! De antislip-eigenschap wordt ook gegeven in de getrommelde of gemalen travertin en in de regen en in het zwembad is het zeer praktisch.

Verzorging en reiniging van travertin tegels

De verzorging van travertin? Heel makkelijk! Net als marmeren tegels behoren deze vloertegels tot de kalksteen en hebben ze een vergelijkbare samenstelling. Daarom kan het schoonmaken met sterk schurende of zure reinigingsmiddelen beter vermeden worden. Gebruik geen gelaagdheidsproducten (zoals was verzorgingsproducten) omdat deze het vuil gemakkelijker kunnen ophopen. Helder water, en in de handel verkrijgbaar neutraal reinigingsmiddel, milde zeep of vloerverzorgingsproducten speciaal voor kalksteen wordt geadviseerd.

Travertin tegels leggen: hoe het werkt!

Heb je een voorliefde voor het maken van je eigen dingen en voel je je zelfverzekerd in je vak? Leg zelf je vloertegels en wandtegels! Als u het mediterrane effect van de stenen vloer wilt benadrukken, dan kan dat met het populaire legpatroon Romaans Verband. Waarom? Het effect doet het: het patroon bestaat traditioneel uit vier verschillende formaten, die samen een geavanceerd patroon vormen. Als legmethode bevelen we bij Beststein over het algemeen de zogenaamde "gecombineerde methode" ("buttering floating") aan om luchtzakken en holtes tijdens de installatie te voorkomen en de best mogelijke tractie te bereiken. Een goede voorbereiding is hier van fundamenteel belang.

Als u hebt gekozen voor travertinoptiek en graag porseleinen tegels wilt leggen, raden we het gecombineerde proces aan. Hier wordt de dekvloer en de achterkant van de tegel gecoat met tegellijm waardoor er een betere grip wordt bereikt.

Overigens: afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en smaak kun je natuurlijk ook travertin tegels in andere legpatronen leggen en zo individuele accenten op de vloer en muur brengen.

 

Veelgestelde vragen en interessante feiten

Travertin tegels behoren tot de bestsellers in ons assortiment. Hier zijn enkele typische vragen over deze tegels.

Maken de poriën travertin niet gevoelig voor besmetting?

Maak je geen zorgen: bij het leggen worden de typische voegen meestal afgedicht met voegmateriaal zodat vuil niet kan doordringen.

Waar kan ik travertin tegels leggen?

Travertin ziet er goed uit in elke kamer - en kan daar zonder zorgen worden neergelegd. Zelfs veelgebruikte ruimtes zoals de entree, keuken, woonkamer en de badkamer kunnen met alle gemak gelegd worden, wel wordt geadviseerd om deze met enig regelmaat te impregneren.

Travertin of marmer - waar zit het verschil?

Beide zijn kalksteen, maar het grote verschil ligt in de structuur en verwerkingsopties. Travertin wordt gekenmerkt door de rotsachtige poriën, terwijl marmer een iets gladdere bewolkte structuur heeft.