Gratis verzending

Bijpassende travertijnen natuurstenen voor uw huis

 

Travertijnen tegels zijn erg populair vanwege hun uiteenlopende effecten. Afhankelijk van de oppervlaktebehandeling ontvouwen ze een heel ander karakter, variërend van mediterraan tot landelijk-rustiek tot klassiek-modern. Travertijnen zijn net zo gevarieerd als de natuur zelf. Naast travertijnen natuursteen, worden porseleinachtige travertijn looks steeds populairder. Het maakt niet uit welk materiaal u kiest - met travertijn laat u uw kamers stralen.

 

Licht travertijn is een soort travertijn dat een mooie visuele structuur heeft dankzij de heldere kleur. Licht travertijn is een 100% natuurlijk product dat de omgeving ruimtelijkheid en elegantie geeft. Het heeft de voorkeur omdat het duurzaam en gemakkelijk te gebruiken is op veel plaatsen zoals de badkamer, in de keuken, op balkons en als wandbekleding. Het is een product dat rust uitstraalt en daarom de voorkeur geniet van degenen die het rustiger en blijer vinden.

Classic Light Travertine is een 100% natuurlijke en duurzame steen, die binnen en buiten de voorkeur krijgt. Dankzij zijn eigen kleur straalt het rust en gezelligheid uit. Het kan worden gebruikt in de keuken, in de badkamer, aan de rand van zwembaden en voor open haarden.

 

Travertin Classico. warme crèmekleurige en beige tinten en een paar poriën in Travertin Classico op een fijngemalen oppervlak met moderne gezaagde randen.
Resultaat: natuurlijke travertijnen tegels niet-gesloten poriën gaan een spannende verbinding aan met gezaagde, rechte randen en laten ruimte voor persoonlijke ontwerpideeën.

Classic travertijn is een zeer geprefereerd product dankzij het gemak van reiniging en gebruik. Het geeft de kamer een puur beeld. Het is ook gekozen voor zijn kwaliteit in kamers zoals de badkamer, het balkon, de keuken en in de gang en displays aan het zwembad. Klassiek travertijn onderscheidt zich door zijn natuurlijkheid en elegantie vanwege de middenkleur.

Royal Noce-travertijn heeft de voorkeur van degenen die van de zwaarte van bruine tinten houden. Het is een 100% natuurlijk product dat gemakkelijk in veel gebieden kan worden gebruikt. Met zijn elegante en nobele houding geeft het de kamer kwaliteit en rust en is het een van de producten die het meest geëvolueerd is.

Light Travertin. Het kleurenschema in fijne crèmekleurige en beige tinten en de semi-glans van deze travertijn laten interieurs glanzen.Dankzij zijn delicate kleurovergangen slaagt hij erin aandacht te trekken zonder de hele kamer te domineren.
De samenstelling van ingetogen exclusiviteit en uitnodigend, warm wonen, maakt deze natuurstenen vloer uniek.

Silver travertijn geeft de kamer een stijlvolle uitstraling en is een van de meest geprefereerde natuurstenen voor de vloer. Silver Travertijn staat als een steen met een symbool van elegantie en waardigheid, dus het is onmisbaar voor degenen die alleen voor kwaliteit gaan.

Beige travertin tegels zijn een trendy natuursteen. Maar wat zit er achter deze algemene term? Travertijnen zijn verkrijgbaar in vele kleurfacetteen, van lichtbeige tot goudbeige tinten tot donkere hazelbeige-kleuren. De warme beige tinten creëren altijd een aangenaam en natuurlijk gevoel van leven door kleine ruimtes groot te laten lijken en te harmoniseren met vele stijlen. Porseleinen steengoed wordt ook geproduceerd in natuurlijke optica. Beststein biedt een tegel in travertijnlook. Bovendien kunt u een uniforme stijl voor binnen en buiten met travertijn tegels en een travertijn terras tegels ideaal doortrekken. Binnenin zijn de tegels perfect compatibel met vloerverwarming, die zelfs in de winter voor warme voeten zorgt. De verzorging slaagt moeiteloos met een beschermende impregnatie van natuursteen! In dit artikel laten we u zien waar u travertijn moet plaatsen en waar u op moet letten bij het leggen en verzorgen.

Beige is niet hetzelfde als beige

De markt voor travertijn lijkt in eerste instantie onhandelbaar voor de leek. Omdat de natuursteenmarkt een schat aan travertijn variëteiten biedt, die sterk verschillen in kleurspel, verwerking en formaat. Beststein is een expert met zijn grote travertijn assortiment. Een blik op het travertijn overzicht toont vijf verschillende beige travertijn tegels voor het interieur. De vraag is: welke beige variant vind ik leuk? Zijn het eerder de heldere homogene tinten van een Travertin-tegel Licht of Klassiek Licht? Of houd ik gewoon van het levendige spel tussen licht en donker zoals de travertijn-tegel Klassiek belichaamt

Getrommeld of gesneden travertijn?

Voor de perfecte vloer en het ruimtelijke effect is oppervlaktebehandeling van bijzonder belang naast het kleurenschema. Travertijnen zijn in de handel verkrijgbaar in geslepen en getrommelde afwerking. Getrommelde travertijnen hebben afgeronde randen en open poriën, die gesloten zijn wanneer ze binnenshuis worden gelegd en bewust buiten worden opengelaten. Een fijn of grof poriënpatroon kenmerkt ook de steenstructuur en dus de ruimtelijke harmonie. Trommel betegelde tegels worden meestal gecombineerd met landelijke charme, alpine chic of een rustieke-mediterrane stijl. Vaak worden deze stijlen geassocieerd met het installatiemotief van de Romeinse verenigingsbegeleid. Degenen aan de andere kant, die de voorkeur geven aan een moderne, eenvoudige en gereduceerde stijl van meubelen, nemen meestal hun toevlucht tot gepolijste travertijnen, bij voorkeur in rechthoekige formaten.
Voor een kort overzicht nogmaals een checklist bij het kopen van travertijnen tegels:

Travertin tegels: meerdere toepassingen

Of het nu in de keuken, de badkamer of andere woonkamers en de tuin is, travertijn is veelzijdig! De beige tinten maken het de perfecte vloerbedekking voor zowel kleine als grote ruimtes. Het getrommelde en het grondoppervlak van de natuursteen zijn antislip, in de badkamer is dit bijzonder praktisch:

De keuken is ook een verfijnde ruimte die veel van een vloer vraagt. Al onze Beige travertin tegels zijn taai en gaan de uitdaging aan.


Huisdieren zijn dol op travertijn

Maar travertijn kan niet alleen binnenshuis worden gebruikt, maar ook als terras of tuinpad, beige travertijn is verkrijgbaar in vele formaten en oppervlakken! De antislip-eigenschap wordt ook gegeven in de getrommelde of gemalen travertijn en in de regen en in het zwembad is het zeer praktisch.

Verzorging en reiniging van travertin tegels

De verzorging van travertijn? Heel makkelijk! Net als marmeren tegels behoren deze vloertegels tot de kalksteen en hebben ze een vergelijkbare samenstelling. Daarom kan het schoonmaken beter vermeden worden en moet het voorzichtig worden schoongemaakt met sterk schurende of zure reinigingsmiddelen. Gebruik geen gelaagdheidsproducten (zoals wasverzorgingsproducten) omdat deze het vuil gemakkelijker kunnen ophopen. Helder water, een in de handel verkrijgbaar neutraal reinigingsmiddel, milde zeep of vloerverzorgingsproducten zijn meestal perfect.

Travertin tegels leggen: hoe het werkt!

Heb je een voorliefde voor het maken van je eigen dingen en voel je je zelfverzekerd in je vak? Leg zelf je vloertegels en wandtegels! Als u het mediterrane effect van de stenen vloer wilt benadrukken, dan kan dat met het populaire legpatroon Romaans Verband. Waarom? Het effect doet het: het patroon bestaat traditioneel uit vier verschillende formaten, die samen een geavanceerd patroon vormen. Als legmethode bevelen we bij Beststein over het algemeen de zogenaamde "gecombineerde methode" ("buttering floating") aan om luchtzakken en holtes tijdens de installatie te voorkomen en de best mogelijke tractie te bereiken. Een goede voorbereiding is hier van fundamenteel belang.

Als u hebt gekozen voor travertijnoptiek en graag porseleinen tegels wilt leggen, raden we het gecombineerde proces aan. Hier wordt de dekvloer en de achterkant van de tegel gecoat met tegellijm waardoor er een betere grip wordt bereikt.

Overigens: afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en smaak kun je natuurlijk ook travertijnen tegels in andere legpatronen leggen en zo individuele accenten op de vloer en muur brengen.

 

Prijsvoordelen door online handelen

Leuke tegel voor veel geld? Degenen die slim vergelijken in de handel in natuursteen, kunnen ook geld besparen bij het kopen van travertijn voor gebruik binnenshuis. Vooral online onderzoek bevordert verrassing, omdat online retailers aanzienlijke besparingen kunnen realiseren in logistiek en co die direct aan hun klanten kunnen worden doorgegeven. Dit kan leiden tot prijsvoordelen tot 30% in vergelijking met lokale gespecialiseerde bedrijven.

Veelgestelde vragen en interessante feiten

Travertijnen tegels behoren tot de bestsellers in ons assortiment. Hier zijn enkele typische vragen over deze tegels.

Maken de poriën travertijn niet gevoelig voor besmetting?

Maak je geen zorgen: bij het leggen worden de typische voegen meestal afgedicht met voegmateriaal. Vuil heeft geen kans om het te breken..

Waar kan ik travertijnen tegels leggen?

Travertijn ziet er goed uit in elke kamer - en kan daar zonder zorgen worden neergelegd. Zelfs veeleisendere ruimtes zoals de entree, keuken of travertijn in de badkamer zijn geen probleem als u de vloer van tijd tot tijd impregneert.

Travertijn of marmer - waar zit het verschil?

Beide zijn kalkstenen - maar het grote verschil ligt in de structuur en verwerkingsopties. Travertijn wordt gekenmerkt door de rotsachtige poriën, terwijl voor marmer een vrij bewolkte structuur typisch is.